МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Солун - Метеора - Вергина 03-05 март 2018г.

Цени от: 214.00 лв.
Продължителност 3 дни / 2 нощи
Маршрут: Ямбол - Елхово - Свиленград - Солун - Паралия-Катерини - Метеора - Вергина - Кавала

Солун ( Thessaloniki) е град с богата история и вълнуващо настояще, пълен с живот и енергия. Солун  е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Основан е от македонския цар Касандър през 315 г. пр.н.е. Дава му името на жена си Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Баща й, Филип II, я нарекъл така в чест на победата си над тесалийците. Името може да се преведе като "победа над тесалийците".

Големи улици, паркове и площади осигуряват приятни зелени площи и редици с дървета. Има стари къщи и неокласически сгради, които стоят рамо до рамо с модерните конструкции. Хората от Солун са известни из цяла Гърция със своята любезност и гостоприемство. Градът е популярен и със страхотната си кухня - никой не може да устои на вкусните сладки и пайове, не пропускайте да посетите някоя от многото таверни, които предлагат традиционни гръцки ястия.

Една от най-известните забележителности на Солун е Бялата кула. Други по известни са църквата Св. Димитър, градската крепостна стена, арката на Галерий, ротондата Св. Георги и др. Градът е добре устроен, с големи площади (Св. София, Аристотелис) и широки булеварди (Александър Велики).

Византийски църкви, римски конструкции, модерна архитектура, интензивен нощен живот и впечатляващи плажовe - всичко това е Солун.

Метеора е местност в Централна Гърция, област Тесалия. Характерно за местността са огромните отвесни скали, сякаш забити в земните недра, високи стотици метра. В непосредствена близост до Метеора се намират селищата Калампака и Кастраки. Съществуват различни теории за геоложкия произход на тези каменни образувания. Скалните пещери на Метеора са заселени през 11 век от християнски отшелници, по върховете на естествените скални образувания гръцките монаси построяват манастири, до които се стига по въжени мостове, подвижни стълби и стъпала вдълбани в камъка - днес тези манастири (седем на брой) са туристическите забележителности на Метеора.

  Вълнуващо е да се озовеш в гр.Кавала - красивият амфитеатрално разположен град на Егейско море. От там идва и неговото име, в превод на български Кавала означава Каменна стълба. Като на стълба сякаш са накацали къщите в старата му част. Първоначално по красота го оприличават на гр.Велико Търново, но освен морето, тук има и нещо, което у нас все по трудно успявяме да съхраним - минало и настояще са зплетени от всяка къща, зид, от камъче дори ни нашепва историята. 

  Счита се , че прекрасният град Кавала е възникнал през 7 век пр.Хр.През различни периоди от историята известен  под различни имена: Неаполис, Христополис, Морунец. Гледайки към огромния град, човек би се запитал как е възможно преди столетия този многохиляден град да е колония на слабозаселения днес о-в Тасос. През 5в. Неаполис е независим, но по времето на Филип II Македонски губи независимостта си и става македонско владение. През 8-9в. става част от Източната Римска империя като е назоваван Христополис. През 11в. е в ръцете на франките, а през 13 век е побългарен и носи името Морунец. Турците го завземат през 14 век. Като днешното си име получава през 16 век.


 Пакетни цени за тръгване от гр.Ямбол

Възрастен в двойна

или тройна стая

Възрастен в

единична стая

2Възр+1дете(0-12)
214 лв 263 лв 608 лв

 


 

Дати
03.03.2018г. до 05.03.2018г.
22.09.2018г. до 24.09.2018г.
Цената включва
 •    транспорт с автобус лицензиран за международни превози на фирма" Дичони"-гр.Ямбол. 
 •    всички магистрални, пътни и гранични такси; 
 •    2 нощувки със закуски в гр.Калампака в хотел "Кosta Famissi" 3*
 •    Програма в Солун с лицензиран екскурзовод на български език,
 •    Посещение на манастири в Метеора с лицензиран екскурзовод на български език ; 
 •    Разглеждане на гробниците във Вергина с лизензиран екскурзовод на български език
 •    Бонус - обзорна на гр.Кавала с разглеждане на стария град и престой на пристанището. 
 •    водач от фирмата по време на пътуването; 
 •    медицинска застраховка  на стойност 5000 евро от ЗД" Дженерали"     
Цената не включва
 • разходи от личен характер;

Медицинска застраховка за лица от 60 до 70 годишна възраст се доплаща по 6,00 лв.; 

                                            от 71 до 75 години се доплаща по 8 лв

                                            от 76 до 81 години се доплаща по 18 лв.

                                            над 81 години - 40лв

 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
 • Входни такси за обекти посещавани по маршрута: 

                              - 3 евро входна такса за манастир на Метеора; 
                              - 12 евро входна такса за Вергина

  По желание посещение на гръцки ресторант с включено меню и богата музикална програма на живо около 25 евро

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване  от Автогара гр.Ямбол  в 02.00ч ., по маршрут: Ямбол – Елхово - Тополовград - Свиленград - ГКПП - Капитан Петко Войвода -  Солун .

  Пристигане в гр. Солун  около 10.00 ч. Панорамна туристическа обиколка на града с професионален екскурзовод на български език - Бялата Кула ( възможност за фотопауза от най - високата й част ), църквата " Св.Димитър " и нейните катакомби, Старата част на града и крепостните стени, Солунския залив, Ротондата " Св. Георги " , краибрежния булевард, паметника на Александър Македонски, арката на Галерий, руините на Римския дворец, института на Гръцкото театрално изкуство, Солунския университет и др. Свободно време за разходка и покупки из Солунския пазар. Отпътуване за гр.Калампака .Настаняване в хотела. Свободно време за почивка и разходка.Нощувка.

Ден 2

Закуска. Целодневна екскурзия до Метеора – едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на най-големия от шестте функциониращи манастири - " Преображение Господне" и женския манастир "Св.Варвара". Връщайки се в хотела, време за отдих и разходка.По желание вечерта посещение на таверна с включено меню и жива музика - срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към малкото китно село Вергина, намиращо се в Солунското поле на десния бряг на река Бистрица. При археологически разкопки в края на трийсетте години на 20 век край Вергина е локализирана първата столица на антична Македония - Еге (Αιγαί). През 1977 година във Вергина след археологически разкопки, водени от гръцкия археолог Манолис Андроникос, е открит гроб, за който се смята, че e на бащата на Александър Македонски - Филип II Македонски. На същото място е намерен античният македонски символ - шестнадесетлъчево слънце, известно като Звездата от Вергина. Разглеждане на гробниците с лицензиран екскурзовод на български език. Свободно време за снимки и закупеване на сувенири. На връщане Бонус -обзорна на гр.Кавала с кратък престой на пристанището и разходка в старата част на града. Ще имате възможност да видите акведукта "Камарес" - символът на града, сградата Имарет с много интересна история, църквата " Св. Дева Мария" и намиращата се срещу нея родна къща на Мехмед Али, човекът допринесъл много за развитието на гр.Кавала. Свободно време за снимки и разглеждане на сувенирните магазинчета. Отпътуване за България , вечерта късно пристигане в Ямбол. 

Необходими документи
 • За лица над 18 години- валидна лична карта или задграничен паспорт
 • За лица под 18 години- валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).Ако детето пътува с единият или без родители- нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).
Забележки

Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.