ЛЕТНИ ПОЧИВКИ 2017 В ТУРЦИЯ!, СОЛУН-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА - 22-24.09.17г - ПОТВЪРДЕНА, 30.09.17 - ОДРИН - ПОТВЪРДЕНА, 20.10.17г. -ПЕТЪЧЕН ОДРИН-ПОТВЪРДЕН, 20-21.10.17г. - ДРАКУЛА, 27-29.10.17г. - ИСТАНБУЛ, 18.11.17г. - ЧОРЛУ   

Македония

Македония

  • Столица: Скопие
  • Площ: 25 333 km2
  • Население (брой): 2 071 210
  • Официален език: македонски
  • Местоположение: Балкански полуостров, Европа 

Обща информация за Македония:

Македония е планинска страна, намираща се в сърцето на Балканите, осеяна с красиви долини и езера. Тя притежава богато елинско наследство. Столицата Скопие има голям брой забележителности включително кулата Скопското кале, датираща от X век с красивите гледки към столицата, както и Каменния мост датиращ от VI век. Може да пазарувате в Старата чаршия – най-големия пазар на Балканите или да се повеселите в някой от оживените барове. Множеството македонски църкви и джамии, съхраняват добри примери за изкуство и архитектура от византийски и османски периоди.

Македония е надарена с невероятна естествена красота. Не пропускайте да посетите едно от големите езера, планината Пелистер, Шар планина на запад и очарователните хълмчета и планини на изток, както и оризените полета. Охрид е един от най-старите градове в Европа. Той внася спокойствие по бреговете на езерото, носещо същото име и това прави мястото чудесно за тихо уединение. 

 Нощният живот на Македония:

Ще откриете много неща за правене през целия ви престой в Македония. Тя е пълна с интересни места, за които няма да ви стигне времето да ги посетите всички. Има многобройни барове, кафенета и клубове. Скопие и туристическите курорти в Македония разполагат с едно от най-популярните за страната нощни клубове.