03-05 март в Истанбул, 31 март-01 април Румъния, 14 април - шопинг в Чорлу, МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Съкровищата на Карпатите - 31,03 -01.04 2018г.

Цени от: 135.00 лв.
Продължителност 2 дни / 1 нощи
Маршрут: Ямбол - Търговище - Русе - Букурещ - Синая - Бран

Природно и културно са думите, които улавят най-добре същността на Румъния, динамична страна, богата на история, изкуство и живописна красота. Страната има величествени замъци, средновековни градове, много пътеки и дивата природа ..." Румъния предлага на пътника безброй уникални преживявания за пътуване, които чакат да бъдат открити.

Цени от гр.Ямбол

 Възрастен вдвойна 

и тройна стая

 Единична стая   2 Възрастни +1дете(0-12г) 
 135лв 155 лв 370 лв 


Дати
31.03.2018г. до 01.04.2018г.
07.07.2018г. до 08.07.2018г.
Цената включва
 • транспорт с лицензиран за международни превози автобус на фирма "Дичони" - гр.Ямбол;
 • 1 нощувки със закуска в хотел  в гр.Синая :
 •  професионален екскурзовод на български език  в Синая , Бран  и Букурещ :
 • водач от фирмата  по време на пътуването :
 • медицинска застраховка 
 • гранични и пътни такси
Цената не включва
 • Лични разходи
 • Доппащане за медицинска застраховка:

            от 60 до 70 годишна възраст се доплаща по 6,00 лв.

            от 71 до 75 годишма възраст се доплаща по 8,00 лв

            от 76 до 80 годишна възраст се доплаща по 18,00 лв

            над 81 годишна възраст се доплаща по 40,00 лв

 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
 • Вход за Замъка на Дракула - Бран -35 LEI за възрастни, 8 LEI за деца
 • Вход за Замъка Пелеш - Синая - 30 LEI за възрастни, 10 LEI за деца
 • Вход за Палата на Парламента - 35 LEI
 • Вечеря в румънски ресторант  - 20 евро

1 leia = 0.50 лв.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване от гр. Ямбол(Автогара) за Република Румъния в 04:00 часа и в 06:00ч. от ОМV - гр.Търговище по маршрут Ямбол - Търговище- Русе - Букурещ - Синая. Преминаване през Българо-Румънската граница по Дунав мост – гр. Русе Към 09.30 ч. пристигане в столицата Букурещ. Обзорна обиколка на града с професионален екскурзовод на български език , след което отпътуване към Синая. Разглеждане на замъка „Пелеш” .
   Град Синая – сърцето на планинска Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите”. Тук се намират световно известните паметници на архитектурата: манастирът „Синая”, дворецът „Пелишор” и приказният замък „Пелеш” (XIX в.) – бивша лятна царска резиденция.
Дворецът „Пелеш” - един от най-красивите дворци в света, който поразява с богатата си външна и вътрешна украса, а архитектурата му представлява хармония от стилове, като ренесанс, барок и рококо. Тук всичко е произведение на изкуството – многобройните картини по стените, резбованите тавани, вратите, вътрешни дворчета с невероятни скулптури и разбира се знаменитата колекция от оръжия.
   Отпътуване за Бран. . Посещение на замъка „Бран”, известен още като замъка на „Дракула”. Това е ловната резиденция на Влад Дракула - впечатляваща, средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Замъкът „Бран” („Замъкът на Дракула”) е издигнат през 1377 г. Готическата му архитектура с тесни коридори и каменни стъпала, малки помещения, оригинални мебели – всичко напомня за времето, когато там е живял кръвожадният вампир. Прякорът „Цепеш” означава „набучвам на кол”. Легендата разказва, че през 1460 г. в деня на Св. Вартоломей в един от градовете на Трансилвания по негова заповед са били набучени на кол 30 000 човека. Но в световноизвестна личност го превръща романа на Брам Стоукър „Граф Дракула”.  

Настаняване в хотел  в гр. Синая. По желание (срещу допърнително заплащане), вечеря в румънски ресторант с жива музика. Богато меню и традиционна румънска музика, с възможност за танци. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Освобождаване на хотела. 

Отпътуване за Букурещ – града на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж”. Панорамна обиколка на града с екскурзовод – Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и двореца, Университета, площада на Патриаршията, църквата „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на Св. Димитър Басарбовски. 
Букурещ, столицата на Румъния, основана през XIV в. от княз Влад Цепеш (Дракула) и с право е наричан през миналия век “Le Petit Paris” („Малкият Париж”). Разположен е на двата бряга на река Дамбовица, с население над 2 милиона жители. Посещение на  грандиозния Дворец на Парламента – второто по големина административно здание в света след Пентагона, наричано от местните хора „Кървавата къща”. След това влизане в църквата „ Св. Св. Константин и Елена „ с мощите на Св. Димитър Басарбовски. Свободно време в центъра на Букурещ, възможност за пазаруване в огромния МОЛ "Унири" и около него намиращите се магазини. Отпътуване за България.

Необходими документи
 • За лица над 18 години- валидна лична карта или задграничен паспорт
 • За лица под 18 години- валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).Ако детето пътува с единият или без родители- нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).
Забележки
 • Депозит – 30% при записване от пакетната цена;
 • Доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване;

Важно: Екскурзията ще се състой при минимум 35 записани туристи.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.