ЛЕТНИ ПОЧИВКИ 2017 В ТУРЦИЯ!, СОЛУН-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА - 22-24.09.17г - ПОТВЪРДЕНА, 30.09.17 - ОДРИН - ПОТВЪРДЕНА, 20.10.17г. -ПЕТЪЧЕН ОДРИН-ПОТВЪРДЕН, 20-21.10.17г. - ДРАКУЛА, 27-29.10.17г. - ИСТАНБУЛ, 18.11.17г. - ЧОРЛУ   

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Вечният град Истанбул - 22 - 24 септември 2017г. - STOP

Цени от: 140.00 лв.
Продължителност 3 дни / 2 нощи
Маршрут: Търговище - Ямбол - Истанбул - Ямбол - Търговище

Истанбул - градът, където се прегръщат магията на Ориента и модерният облик на съвремен град. Дали ще се разходите из Капалъ чарши, където цветовете са в изобилие или ще се пренесете в атмосферата на истинска екзотика, а може би ще предпочетете да  посетите Синята джамия, нашите предложения за Истанбул Ви обещават  много интересни преживявания.Гарантираме Ви един неповторим престой в тайнствения Истанбул, където ще Ви обградят с лукс и удобства.

ЦЕНА: от Ямбол  - 140 лв.

           от Търговище - 160 лв

          

Дати
22.09.2017г. до 24.09.2017г. Заминаване от: STOP
27.10.2017г. до 29.10.2017г.
Цената включва
 • Транспорт с луксозен автобус на фирма " Дичони" гр.Ямбол
 • 2 нощувки със закуски в хотел " Hamidiye"  4* -  www.hamidiyehotel.com
 • митнически и магистрални такси
 • водач от фирмата по време на пътуването
 • местен лицензиран туроператор в Истанбул на български език
 • медицинска застраховка
Цената не включва
 • Лични разходи; 
 • Медицинска застраховка за лица от 60 до 70 годишна възраст се доплаща по 6.00лв., за лица от 71 до 75 годишна възраст се доплаща по 8.00лв., а над 76г. се доплаща -18лв.
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 

Допълнителни екскурзии:

 • Панорамна обиколка на града с местен професионален екскурзовод на български език. Посещение на античния и средновековен исторически център на Истанбул площад Султанахмет, Синята джамия, Хиподрума, Египетския обелиск , Змиевидната колона, Колоната на Константин, моста Галата, преминаване от Европейската в Азиатската част на Истанбул по моста  над пролива Босфор. Кратък престой в азиатската част с възможност за снимки с гледка към Европейската част и Босфора. - 15 евро
 • Нощен Истанбул - вечерна обзорна обиколка на града  -  15 евро
 • разходка с кораб по Босфора и Египетския пазар - 20 евро
 • посещение на двореца Долмабахче и  Египетския пазар   - 28 евро 
 • посещение на двореца Топ капъ и Църквата „ Св. София „ - 33 евро
 • посещение на небостъргача  „ Sapphir” и гледане на 4D филм 27 евро
 • Принцови острови - 25 евро
 • Посещение на Миниатюрк - музей на открита площ - 25 евро
 • вечеря в ресторант Ташхан- 30 евро  - Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, диско. Меню: салата асорти ( ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие, сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл.  20:00 – 24:00h.
 • вечеря на яхта с разходка по Босфора - 35 евро  - Вечерята е по меню, като алкохолните и безалкохолни напитки са без лимит. В менюто влизат: сезонна салата, предястие, основно ястие по избор- риба, пилешко или кюфтета с гарнитура и десерт. Алкохолните и безалкохолни напитки без лимит. Програмата на яхтата представя традиционни фолклорни танци, бели денс и диско в съчетание с невероятна гледка на нощен Истанбул. 
 • Музея на Мадам Тюсо и Кулата Галата - 30 евро - Посещение на площад Таксим - най-известната улица на Истанбул (Истиклял), посещение на най-новият музей от известната верига восъчни фигури на Мадам Тюсо, посещение на Кулата Галата или наричана още кулата на Христа.

Цените на допълнителните екскурзии включват :

 • транспорт с автобус
 • входни такси на музеите
 • лицензиран екскурзовод на български език

Записванията за допълнителните екскурзии и тяхното плащане ще става предварително  в офисите на фирмата. Всяка една екскурзия се осъществява при минимум 10 записани човека.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Тръгване в 01:30ч. от бензиностанция OMV гр.Търговище и в 04:00ч. от Автогара гр.Ямбол . Пристигане 9:30ч. в Истанбул – единствения в света град разположен на два континента, разделящ Европа и Азия, обединяващ Черно и Мраморно море, разположен на двата бряга на пролива Босфор. Панорамна обиколка  на Истанбул (срещу допълнително заплщане). Бонус - посещение на "Емирган" парк - време за разглеждане и снимки сред цветния килим от лалета. След панорамната обиколка посещение на двореца " Топ Капъ" и църквата "Св.София" (срещу допълнително заплащане). Настаняване в хотела. Нощен Истанбул - обзорна обиколка на града(срещу допълнително заплащане) за тези, които искат да видят кипящият нощен Истанбул. В 21.00ч. тръгване от хотела. Насочване към квартал Левент - един от най-новите квартали с ултра модерни сгради и небостъргачи. Стигаме до моста Фатих Завоевателя с преминаване от европейската в азиатската част на града. Спускаме се към пролива Босфора и движейки се успоредно на брега ще се насладите на невероятни гледки - къщи, вили, композиции от архитектура и светлини. Преминаване отново от азиатската в европейската част по първият мост "Ататюрк". Минавайки покрай двореца "Долма бахче", кратка фото пауза. Отправяне към прословутото кафене "Пиер Лоти". Пиер Лоти е псевдоним на френски автор живял и творил в Истанбул през 19 век. Днес кафенето носи неговото име. От него ще се насладите на невероятна гледка към залива Златния рог, пиейки чай, кафе или друга напитка и пушейки наргеле. Връщане към 23.30ч. в хотела. Нощувка в хотела.

Ден 2

Закуска в хотела. По желание разходка с корабче по Босфора(срещу допълнително заплащане).Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският  бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По желание посещение на Двореца " Долма бахче" и Египетския пазар( срещу допълнително заплащане). Вечерта срещу заплащане по желание посещение на атрактивния турски ресторант -  " Ташхан" ( където е сниман филма 1001 нощи) , богата вечеря с включени национални ястия и напитки, програма с ориенталски танци, традиционен турски фолклор, DJ или вечеря на корабче по Босфора, като на корабчето ще ви представят програма с влючени традиционни турски танци, Бели денс и Диско.Нощувка в хотела.

Ден 3

Закуска. По желание посещение на най-високата сграда в Истанбул - небостъргача " Sapphir" и гледане на на филм 4D със симулатор. По обяд напускане на хотела и посещение на търговски комплекс "Форум Истанбул ". В него се намира известният аквариум "Тюркоазоо". Ще се насладите на невероятно разнообразие на морски обитатели , флора и фауна в 80 метров тунел. Свободно време за разглеждане на аквариума и множеството магазини а даже може да седнете в някое от заведенията и да похапнете. Тръгване от Истанбул около 16:30ч.

Необходими документи
 • За лица над 18 години- валиден задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на пътуване
 • За лица под 18 години- валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).Ако детето пътува с единият или без родители- нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).
Забележки
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 30 туристи. 
 • Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цената на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и че пътуването няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване. 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса. 
Допълнителни

Важно!

Всички посещения са по  желание и в цената е включена професионален екскурзовод на български език, входове и трансфер.Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

Доплащане с тръгване от гр.Търговище: възрастен - 20лв. , дете до 12г. - 15лв

За деца до 12 г. настанени в една стая с двамата възрастни  - цена: 110 лв.

Настаняване в единична стая - цена: 192лв.