МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Карнавалът в Ксанти - 18 февруари 2018г.

Цени от: 40.00 лв.
Продължителност 1 дни / 0 нощи
Маршрут: Търговище - Ямбол - Свиленград- ГКПП Капитан Петко Войвода - Ксанти

Тръгване от гр.Ямбол цена: 40лв.

Дати
18.02.2018г.; 
Цената включва

 - транспорт с автобус на фирма "Дичони"-гр.Ямбол.

 - медицинска застраховка

 - водач - представител от ТА"Ан Мар Травел"-гр.Ямбол

 - екскурзоводски услуги

Цената не включва

  - лични разходи

  - доплащане за медицинска застраховка:

    за лица от 60 до 70г. - 1лв.

    за лица от 71 до 75г. - 2лв.

    за лица от 76 до 80г. - 3лв.

    на 81г. и нагоре - 5лв. 


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

 Отпътуване от Автогара-гр.Ямбол в 05:00ч. по маршрут Търговище-Ямбол-Свиленград-ГКПП Капитан Петко Войвода-Ксанти. В града се провежда традиционен карнавал, по времето на който хората почитат стария обичай в чест на женското божество Тзарос, което вярвали, че предпазва от болести. Съпътстващи събития на карнавала, стартират 2 седмици по-рано. Това са изложби, училищни театрални препятствия, прожектиране на филми. Настроението по време на карнавала е преповдигнато, а шествията са по-мащабни, от колкото бихте предположили като за малък град - какъвто е гр.Ксанти. Колуминацията е на 18.02.2018г., когато участниците дефилират на фона на силна музика и танци. В дългото 5 км шествие участниците са над 20 000(различни карнавални школи), а публиката е от цяла Северна Гърция и разбира се туристи от други държави, най-вече от България. Посещение на Карнавалното шествие. В късния следобед отпътуване за България. 

Необходими документи

За лица над 18 години - валидна лична карта или задграничен паспорт

За лица под 18 години - валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане(оригинал и копие). Ако детето пътува с единия родител или без родител  - нотариално заверена декларация от родителите(оригинал и копие) и акт за раждане(оригинал и копие). 

Забележки

  Агенцията не носи отговорност за работното време на посещаваните обекти и промяната в стойността на входните такси и билети на посещаваните обекти. 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

  • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
  • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
  • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
  • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
  • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
  • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
  • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи не се изчакват. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
  • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса. 
Допълнителни

Екскурзията се провежда при минимум 35 записани човека.