МИНИ ПОЧИВКА 2018 В КУШАДАСЪ, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА ЛЯТО 2018 В ТУРЦИЯ    

Актуални оферти за екскурзии и почивки

Сибиу - Брашов - Синая - 27-29 април 2018г.

Цени от: 198.00 лв.
Продължителност 3 дни / 2 нощи
Маршрут: Ямбол - Търговище - Сибиу - Брашов - Бран - Синая

 

Сибиу - град, сгушен между планините на великолепната Трансилвания. Град познат още под името Херманщат, той впечатлява като едно произведение на средновековната архитектура, с готическата си катедрала, красивите сгради, атмосферата си и с приза за културна столица на Европа за 2007г. Ако се нуждаете от вдъхновение или искате да се насладите на чаша напитка, заобиколени от пъстри магазинчета - това е мястото, което ще отговори на очакванията ви.

Съседката ни Румъния винаги е била с мистична окраска заради легендите за граф Дракула и свитата му от вампири. Един мит ни отвежда към град Брашов. Той се намира в центъра на Трансилвания, заобиколен от Карпатите. Там хората не пият кръв, а са доста дружелюбни с туристите, представяйки им богатата си история и култура. 

Брашов е бил неска колония и до ден днешен се рекламира с немското си име Кронщад. С население от 280 000 жители е и 8-ят по големина в Румъния. Градът е лесно достъпен с добра инфраструктура. В него ежегодно се провежда музикалният фестивал Златния елен, а съвсем близо до мястото е и най-известният румънски зимен ски курорт - Пойана. В града е открита първата печатница и библиотека в Трансилвания. Там се издава и първият трансилвански весник на румъски език. 

Бран е известен със замъка на Дракула - тираничния вампир, който е живял в него. Едноименният герой на Брам Стокър донася голяма известност на реалната личност на Влад Цепеш. Замакът е построен през 13в., от рицарите на тевтонския орден, за да укрепят защитната граница между Трансилвания и Влахия. Повечето хора вярват, че граф Дракула е живял там поради факта, че замака има много подземия и тайни коридори, където един вампир лесно може да се скрие там.

Синая се намира в сърцето на Карпатите, в Румъния. Името на града е свързано с манастира построен тук през 17 век от румънски благородник, след завръщането му от Светите места и Синайския полуостров в Египет. Градът е част от курортен комплекс, разположен в долината на река Прахова, подходящо място за зимна ски ваканция или лятна почивка. Курорта разполага с 10 лифта, общата дължина на пистите е 40 км., предлага богато разнообразие от обекти за настаняване и заведения. Интересни забележителности са: замъка Пелеш; мемориалната къща на Джордже Енеску; Манастира на Синая, на повече от 300 години.
Цена от Ямбол за двойна и тройна стая: 198 лв/на човек/

Цена от Ямбол за единична стая: 258 лв.

Цена от Търговище за двойна и тройна стая : 188 лв./на човек/

Цена от Търговище за единична стая: 245 лв.

Дете до 12г. настанено в стая с 2-ма възрастни : от Ямбол -164 лв., от Търговище - 154 лв.

Дати
27.04.2018г. до 29.04.2018г.
Цената включва

- Транспорт с автобус на фирма "Дичони" - гр.Ямбол

- Една нощувка със закуска в гр. Сибиу

- Една нощувка със закуска в гр.Синая

- Лицензиран екскурзовод на български език в Сибиу, Брашов, Бран, Синая и Букурещ

- Медицинска застраховка от ЗД "Булстрад"

- Гранични и магистрални такси

- Представител от ТА "Ан Мар Травел" - гр.Ямбол

Цената не включва
 • Лични разходи     
 • Медицинска застраховка:
 •  за лица от 60 до 70 годишна възраст се доплаща по 6,00 лв.; 
 •  за лица от 71 до 75 годишна възраст се доплаща по 8,00 лв.
 •  за лица от 76 до 80 годишна възраст се доплаща по 18,00 лв.
 •  за лица над 81 години - 40лв
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“, чрез ЗД „Булстрад” АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 
 • Вечеря в румънски битов ресторант в Синая  около 20 евро
 • Вход за замъка на Дракула - Бран - 35 леи за възрастен, 7 леи за деца,  
 • Вход за замъка Пелеш - Синая - 20 леи за възрастни, 10 леи за деца
 • Сити тур в Букурещ с открит автобус  - 25 лей, деца до 14г. - 10 лей

1 лея = 0.50 лв. 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Ден 1

Отпътуване в 04:00ч. от Автогара - гр.Ямбол и в 06:00ч. от ОМV-гр.Търговище, по маршрут: Ямбол - Търговище - Русе - Сибиу. Пристигане в Сибиу към 13:00ч. Пешеходна обиколка в старата част на гр. Сибиу. По време на обиколката първо се минава покрай цитаделата на града, датираща от 16в. Все още гордо издигащите се кули: Кулата на аркебузите, Кулата на грънчарите, Кулата на дърводелците и т.н. Няма как да пропуснем и Дебелата кула, висока около 25м., в която майор Мартин Хофмайер открива първият театър в Трансилвания през 1788г. Продължава се по тесните улички, за да се озовете на площад Маре и издигнатата румънса католическа църква, постровена в стил барок от йезуитски монаси през 1726-28г. Синята къща издигната в късен готически стил, където днес се помещава лабораторията за реставрация на културното наследство. Извисяващата се кула на съвета, до която се намира проходът, по който се минава за площад Мика - най-живописният. Ще се мине и по емблематичния мост в Румъния от 1859г., представляващ връзка между площадите Хует и Мика. Ще се насладите на величието на Евангелистката катедрала, построена върху руини на стара църква през 16в. и Люксембурската къща датираща от 18в. в стил барок.  Настаняване в хотела. Свободно време за отдих. Вечерна разходка в централната част на града, Нощувка.

Ден 2

Закуска. Освобождаване на хотела. Потегляне към гр.Брашов. Спирайки в централната част на града , ще се направи пешеходна обиколка. Сред главните забележителности с интересна история е Черната черква. Тя е най-голямата готическа църква, строена близо сто години от 1385г. Името и идва след един пожар през 1689г., когато покривът и е унищожен от пламъци и цялата и каменна част е почерняла от сажди. Изключително ценни и красиви са каменните и скулптури, украсяващи петте портала на катедралата. Духовните паметници се допълват с православната църква "Св. Николай". Започната е в готически и е завършена в бароков стил. До нея се намира сградата на първото румъноезично училище и статуята на първият печатар и румънски редактор - Кореси. Средището на обществения духовен живот е главният площад, където е сградата на Кметството. 

 Отпътуване за Бран и посещение на Замъка на Дракула. Свободно време за разглеждане и снимки. Пред входа на замъка има много магазинчета , предлагащи изобилие от румънски традиционни деликатеси и напитки, както и много сувенири. Потегляне към гр.Синая. Привечер пристигане и настаняване в хотел. Вечерта по желание(срещу допълнително заплащане), посещение на румънски ресторант. Меню с традиционни ястия, поднесени по атрактивен начин и жива музика ви очакват в ресторанта. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Освобождаване на хотела. Потегляне към кралският дворец "Пелеш". Замъка е смятан от мнозина за един от най-хубавите дворцови комплекси, не само в Румъния, но и на територията на цяла Европа. Този  шедьовър на германската неоренесансова архитектура се намира в гр. Синая, област Прахов в Карпатските планини насред средновековният път между Трансилвания и Влахия. Строежът на замъка е започнал през 1873г., по поръчка на крал Карол I и е завършен 10 години по-късно през 1883г. С проекта е ангажиран виенският архитект Вилхем Додерер, като рабатата е спряна за 1 година от 1877-78г заради тогавашната война. В неговите 160 стаи могат да се видят едни от най-добрите примери от европейското изящно изкуство. След обхождането на залите в замъка, свободно време навън за снимки и разглеждане на много сувенири предлагани от търговци разположили сергиите си по пътеката водеща към замъка.

   Отпътуване за Букурещ - столицата на Румъния, или както му казват "Малкият Париж". Спирайки в централната част на града се отправяме да разгледаме старата част на Букурещ. След което ще имате възможност да направите Сити тур на града с открит автобус, при която обиколка ще можете да правите снимки и клипове и да се наслаждавате на беседата на екскурзовода.  Отпътуване към България.

Необходими документи
 • За лица над 18 години- валидна лична карта или задграничен паспорт
 • За лица под 18 години- валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).Ако детето пътува с единият или без родители- нотариално заверена декларация (оригинал и копие) от двамата родители и акт за раждане (оригинал и копие).
Забележки

Екскурзията ще се проведе при записани минимум 35 човека!              

ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ

Поведение на туристите:

 • Преди пътуването: ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да анулира без предупреждение пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според общите условия по време на едно туристическо пътуване, описани в Закона за Туризма въпросното лице причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. В този случай ТУРОПЕРТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията. На потребителя се връща заплатената до момента сума.
 • По време на пътуването: туристите следва да уважават местните обичаи , начин на живот и правила на поведение на съответната държава, в която пребивават. Може да ви глобят за изхвърлен отпадък на улицата, пушене или пресичане на необозначено място.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да откаже извършването на услуги по време на пътуването включително и пълна анулация на услуги до края на пътуването на всяко лице, чието поведение е такова, че според представител на туристическата агенция или друго оторизирано лице като държавен служител – полицай, митнически или граничен служител то причинява опасност, стрес, вреди, гняв или сериозни неудобства на други клиенти, служители или партньори на агенцията. ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи обяснение или неустойка за анулацията в случаи, че проявата причинила анулацията е документирана с протокол, подписан от присъстващи на място служебни лица или туристи.
 • По време на движение на автобуса, всеки турист е задължен да пътува седнал. Ако в случай на неизпълнение на това изискване туристът претърпи инцидент,  всички щети и отговорности са за негова сметка.
 • Емиграция – някои клиенти използват туристическите програми, като начин на емиграция. При наличие на подобни случай ТУРОПЕРАТОРЪТ незабавно предава информация за тези лица на полицейските и гранични служби на съответната страна, в българското посолство и администрацията в България. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията на тези клиенти и не възстановява средства за услуги, които не са консумирани.
 • При заминаване по туристическа програма в града или мястото, където следва да се нощува не се изчакват закъснели туристи и на тях не се възстановяват неконсумираните услуги.
 • При отпътуване за друг град или място закъснели туристи се изчакват до 15 минути. Закъснелите догонват групата или се прибират в България за своя сметка. В тези случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за последствията за тези клиенти и не възстановява средства за услугите които не са консумирали.
 • При пътуване с автобус туристът има право да носи със себе си багаж до два броя стандартни пътни чанти. Пренасянето на обемисти предмети се допуска само с предварителното съгласие на ТУРОПЕРАТОРА и след заплащане на допълнителна такса.                                         
Допълнителни

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: 
- депозит -  30%  при записване от пакетната цена 
- доплащане не по-късно от 10 дни преди заминаване.